Metamorfoze plus!

Sinds de Metamorfoze Preservation Imaging Guidelines zijn uitgebracht in 2007 is de standaard norm voor de kwaliteit van het digitale beeld bepaald.

Het is niet langer onduidelijk of een scan voldoet of niet maar het is een meetbaar proces geworden.

Studio Buitenhof voldoet niet alleen aan de vereiste norm maar overschrijdt de gevraagde waarden ruim! Wij hebben zelfs de Koninklijke Bibliotheek en het Nationaal Archief geholpen met de ontwikkeling van de guidelines door middel van diverse pilot-projecten en testopnamen.

In de praktijk houdt het werken volgens de metamorfoze norm in dat de apparatuur en de instellingen dagelijks eerst getest worden met een aantal testkaarten en dat de resultaten met een software programma worden uitgelezen.

Testpunten zoals egale uitlichting, tonale weergave, kleurnauwkeurigheid, kleurzweem, kleur misregistratie, geometrische vervorming, ruis, werkelijke resolutie en scherpte, de aanwezigheid van verontreiniging of een eventuele verscherping van het beeld e.d. worden in een grafiek en in een cijfer omgezet. Direct is te zien of de resultaten voldoen en of de productie kan beginnen.

Deze resultaten worden geleverd en bewaard met de dagproductie zodat de digitale beelden aantoonbaar aan de gevraagde eisen voldoen.

Richtlijnen 2012:

0 Tweets/
© Copyright 1985-2012 - Studio Buitenhof